Immuuntherapie

Immuuntherapie is een behandeling die het eigen afweersysteem in staat stelt kankercellen beter te vernietigen. Hij staat volop in de belangstelling van patiënten en behandelaars, want “wat is er nu beter dan het eigen afweersysteem dat de tumor aanpakt?” Doordat de huidige wetenschap ons vele nieuwe inzichten heeft verschaft met betrekking tot de werking van ons immuunsysteem, zijn in de afgelopen jaren significante resultaten geboekt met immuuntherapie (o.a. tumorvaccins, antilichamen en de infusie van gespecialiseerde immuuncellen) op het gebied van oncologie in het algemeen.

(Internationale) klinische experimenten met als doel die kennis en ervaring toe te passen op hersentumoren, zijn tot nu toe helaas zonder werkelijk succes gebleven. Juist daarom wil het Hersentumorfonds al het mogelijke bijdragen om – ter aanvulling op de steeds accuratere chemo- en radiotherapie en huidige chirurgische precisie – ook de mogelijkheden van immunologie voor de behandeling van primaire hersentumoren te blijven onderzoeken en trachten te doorgronden

Tijdens de landelijke publieksdag hersentumoren op 16 maart 2019 gaf Martin van den Bent (lid van onze Raad van Advies) de volgende presentatie.

X